Flyt

Tilbake

UNDER UTVIKLING – En film for barn, og enkelte voksne, om virkeligheten i en drøm. En historie om savn, om å ønske seg noe så inderlig, at fantasien former virkeligheten.

 

F o r t e l l i n g e n

Rania er 9 år gammel og lever sammen med sin mamma. De er begge fra Syria. Tre år tidligere kom de til Norge som kvoteflyktninger. Nå håper de på familiegjenforening med pappa, som fortsatt befinner seg i Syria. Rania savner ham veldig. Pappa gjør på sin side hemmelige forberedelser til å reise over Middelhavet som båtflyktning.
En morgen får Rania en liten dukke i posten fra pappa. Pappa forteller at Rania kan sende tanker til ham gjennom dukken, fordi dukken alltid vet hvor han er. Og nå reiser han snart over havet i en båt ved navn Lalamila. Den skal ta han til Europa. Da er det ikke lenge til de treffes igjen.

 

Så får Rania en dag vite at Italienske myndigheter har funnet en båt drivende utenfor Lombardia på den italienske kysten. Båten bærer navnet Lalamila. Den er tom for mennesker. En hel verden forstår at mannskapet har druknet. Rania nekter å godta dette.

 

Hun bestemmer seg for at den lille dukken skal reise ut på havet, innkapslet som en flaskepost, for å finne pappaen hennes. Gjennom Ranias drømmer, blir vi vitne til den lille dukkens skjebne. Vi følger den gjennom en lang og farefull seilas ute på havet, lenger og lenger vekk fra Rania, men samtidig nærmere pappa.

 

Drømmen er Ranias eneste håp, og den lille dukken er håpets eneste mulighet.

 

 

Hver natt drømmer Rania. Gjennom drømmene hennes, reiser vi ut på havet og opplever virkeligheten til dukken. Vi ser med dukkens øyne og befinner oss samtidig i Ranias hode  –  for i drøm og virkelighet er alt mulig

 

 

Copyright:
Cylinder Production AS

(Arbeidsskisse)