Åtte lasaroner

Tilbake

Åtte Lasaroner er en gangsterkomedie, laget som en mockumentary, med gatas folk i rollene både foran og bak kamera. Dette er deres film. Gatas folk er personer tilknyttet Frelsesarmeens rusomsorg. Et profesjonelt filmteam har fulgt dem gjennom alle prosesser, ledsaget av regissør Hallvard Bræin. Fortellingen har sitt utspring hos Bræin og er ført i pennen av Christopher Grøndahl. Siden har de medvirkende selv tilført både form og innhold til dramaet.

 

KJØP DVD – send en mail til Cylinder.

Filmen er produsert av Cylinder Production AS. Produsent Gaute Lid Larssen. Prosjektet er gjennomført i nært samarbeid med Frelsesarmeen.

Prosjektet er støttet av Arbeids- og velferdsdirektoratet og Helsedirektoratet, avdeling psykisk helse og rus.

ÅTTE LASARONER: «Den som tviler må tro om igjen, og den som nøler er fortapt…»

 

Fakta:
FORMAT: HD 16:9, 1080i (HDTV)
LYD: Dolby 5.1
LENGDE: 46’30’
UNDERTEKSTER: Tekstet på norsk
GENRE: Fiksjon (Mockumentary)
ORIGINAL/NORSK TITTEL: Åtte Lasaroner
ENGELSK TITTEL: Eight Tramps
OPPTAKSFORMAT: Panasonic AG-HPX 171E

COPYRIGHT: Cylinder Production AS

 

20140315-091655


Åtte Lasaroner tar opp tråden etter Gatas Gynt (vist på NRK i 2008). Begge prosjekter har som formål å fokusere på ressurser hos en gruppe mennesker i samfunnet som sjelden blir sett og hørt. Åtte amatører og et profesjonelt filmteam har jobbet sammen rundt opptakene, der selve prosessen har vært en vel så viktig drivkraft som resultatet.

 

13. mars, 2008, i forbindelse med premiere på filmen Gatas Gynt, kungjorde Frelsesarmeens Kommandør Gudrun Lydholm at årets Booth-pris tildeles Hallvard Bræin. I sin tale forklarte hun at Booth-prisen er et uttrykk for Frelsesarmeens anerkjennelse av personer som i holdning og handling møter mennesker i William Booths ånd, og dermed i Frelsesarmeens ånd. Det har først og fremst noe med å gi stemme til dem, hvis stemme ofte overhøres. Et slikt engasjement er helt i tråd med, og avspeiler William Booths liv og virke.

 

Åtte Lasaroner er laget i forlengelsen av Gatas Gynt.

Filmen ble vist på NRK, september 2015.

(TRAILER)

Trailer er også tilgjengelig direkte på VIMEO.

(MASTER FILM. MED PROLOG. IKKE TEKSTET) Ta kontakt med Cylinder for passord.

Filmen er også tilgjengelig direkte på VIMEO.

(FILM. UTEN PROLOG. TEKSTET) Ta kontakt med Cylinder for passord.

Filmen er også tilgjengelig direkte på VIMEO.